6 trucuri pentru a continua să luați lecții de pian

Cu toții am avut momente în care am vrut să renunțăm. Când simțiți că nu mai aveți nicio bucurie sau niciun scop, vă simțiți frustrați, nu puteți vedea progresele constante sau pur și simplu uitați să exersați până când renunțarea ajunge o obișnuință. Sunt nenumărate motivele pentru care renunțăm.

Vestea bună este că toate acestea sunt normale, iar soluțiile sunt la îndemâna oricui. Vă prezentăm șase trucuri testate, care într-adevăr funcționează, pentru a vă păstra motivația și entuziasmul de a învăța.

1. Exersați cu muzica preferată

Este greu să renunțați la timpul dvs. prețios pentru o lecție de pian sau să exersați dacă vi se pare că e o corvoadă. Frumusețea pianului este că vă permite să cântați orice, astfel încât puteți începe să învățați în orice gen sau stil pe care îl preferați. Fie că e vorba de Beethoven din epoca romantică, coloane sonore de film sau balade din anii ’80, dacă vă place ceea ce cântați, nu veți simți niciodată că este o corvoadă.

2. Perfecționați-vă, apoi mergeți mai departe

Stăpânirea unei melodii este atât de satisfăcătoare încât adesea este tentant să o cântați mereu, ore în șir, deranjând vecinii. Adevărat, este important să repetați ceea ce ați învățat pentru a evita delăsarea, dar pentru a vă menține entuziasmul trebuie să treceți la ceva nou. Alternarea stilurilor și a tehnicilor înseamnă să vă extindeți repertoriul, dar nu uitați: continuați cu ceea ce vă place. Învățarea prin intermediul unei aplicații înseamnă că puteți alege dintre mii de opțiuni. Astfel,  doar în câteva secunde puteți găsi altă preferință și puteți începe să învățați imediat.

3. Stabiliți un scop pe care îl puteți îndeplini

Ar putea fi o țintă pe termen lung, cum ar fi stăpânirea lui Chopin la timp pentru un concert stabilit la o dată fixă peste un an. Sau, dacă se apropie Crăciunul, stabiliți-vă obiectivul să învățați toate cântecele de Crăciun preferate în copilărie. S-ar putea să participați la petrecerea unui prieten săptămâna viitoare și vor avea un pian, așa că ați putea învăța melodii care garantat îi vor face pe oameni să cânte împreună. Programați-vă să cântați la concert, spuneți tuturor că veți cânta la Crăciun sau la petrecere. Nu abandonați acum!

4. Găsiți locul potrivit pentru claviatură

Sunteți ocupat. Este ușor să uitați să exersați, mai ales dacă trebuie să scoateți o claviatură dintr-un dulap, să o configurați, să o conectați, să o porniți. E o bătaie de cap, așa că ați renunțat. Soluția este simplă. Păstrați claviatura configurată astfel încât să fie cât mai ușor posibil să vă așezați și să cântați, într-un loc foarte vizibil pentru a nu uita. Ar putea fi în camera de zi în apropierea canapelei sau într-un loc în drum spre frigider. Răsfățați-vă într-un loc confortabil, în care să vă simțiți bine, așa că odată ce vă aflați în zonă, vă opriți pe negândite. Cel puțin, până când cineva începe să se întrebe de ce ați mers la frigider acum o oră și nu v-ați mai întors.

5. Cântați la momentul potrivit pentru dvs.

Nu există „momentul potrivit” pentru a învăța sau a exersa. Unii preferă să facă asta cu o ceașcă de cafea, în timp ce alții se așază la pian după muncă. Mozart era foarte creativ foarte devreme sau foarte târziu, în timp ce Strauss prefera diminețile. Experimentați până când găsiți timpul cel mai potrivit pentru dvs. Dacă aveți o minte științifică puteți calcula momentul în care sunteți mai energic și exersați exact în acel moment. Desigur, este imposibil să alegeți dacă un profesor este cel care vă face programul. Asta nu este o problemă dacă utilizați o aplicație pentru a vă ajuta să învățați. Puteți să vă așezați la propriul pian și să cântați ori de câte ori doriți. De exemplu, dacă preferați să cântați la 4 dimineața în timp ce toată lumea este doarme, puteți încerca să exersați cu o tastatură electrică și căști.

Urmăriți-vă progresul

E o poveste obișnuită. Exersați cu același deget de trei ori în zece minute. E frustrant, simțiți că nu progresați. Vă gândiți să renunțați, pianul nu este pentru dvs. Dar progresați, e greu să vedeți astă dacă nu vă urmăriți progresul. Nu avem toți un profesor care să ne îndrume, iar învățarea online, cu ajutorul videoclipurilor, nu ne ajută foarte mult. Aplicația de învățare poate urmări progresul asimilării cunoștințelor. Când realizați de fapt cât de mult ați învățat și ați progresat într-un timp scurt, începeți să asociați plăcerea satisfacției cu exercițiul.

Sursa: flowkey.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a plasa comentariul este necesar să citiţi și să fiţi de acord cu "Termenii de confidenţialitate"
Prin acest formular vor fi colectate numele, adresa de e-mail și conţinutul mesajului. Pentru mai multe informaţii consultaţi pagina noastră despre Politica de confidenţialitate.