Beneficiile cântatului la pian

Beneficiile fizice și mentale ale interpretării muzicale au fost recunoscute de mult timp. Pianul, mai ales, a fost un mijloc de neegalat pentru cei care caută să evadeze, să-și exprime creativitatea sau pur și simplu distracția și bucuria. În ultimii ani au ieșit în evidenţă tot mai mult beneficiile aduse de interpretările pianistice, făcând legătura între muzică și un corp sănătos, o minte sănătoasă și o viață sănătoasă.

Corectarea ţinutei corporale

Chiar dacă stați jos, cântând la pian este un antrenament adevărat și oferă diferite avantaje fizice și fiziologice interpreţilor de toate vârstele. De exemplu, interpretarea obișnuită la pian mărește abilitățile motrice fine și îmbunătățește coordonarea mână-ochi persoanele tinere, în creștere. Cercetările au arătat că lecțiile de pian pentru adulți au un impact semnificativ asupra nivelurilor ridicate de hormon de creștere umană, care încetinește efectele adverse ale îmbătrânirii. Este dovedit faptul că muzica are o contribuţie la reducerea anxietăţii, ameliorarea bătăilor inimii și a respiraţiei, reducerea complicațiilor cardiace, scăderea tensiunii arteriale și creșterea răspunsului imunitar.

Rafinare intelectuală

Exerciţiile la pian îmbunătăţesc și abilitățile cognitive și intelectuale. S-a dovedit de asemenea că studiul pianului îmbunătățește uimitor memoria – în special memoria verbală – și construiește obiceiuri bune precum focalizarea și perseverența, diligența și creativitatea. Copiii care au studiat pianul timp de câțiva ani își amintesc cu 20% mai multe cuvinte decât cei care nu au studiat pianul. Și muzicienii din copilărie sunt mai bine echipați mai târziu în viață pentru a reţine informațiile din discursuri și lecturi. Studiul pianului s-a dovedit că ajută la îmbunătăţirea capacităţii spațial-temporale, care este foarte utilă în matematică, știință și inginerie. Exerciţiile muzicale executate în mod regulat de la o vârstă fragedă pot chiar aduce schimbări structurale ale creierului pentru tot restul vieții, făcând creierul mai eficient atât în timpul studiului muzical, cât și în activităţile extra-muzicale.

Calmare mentală

Studiile arată că timpul petrecut la claviatură îmbunătățește sănătatea mentală: oamenii care fac muzică au mai puţine probleme legate de anxietate, singurătate și depresie. Studiul pianului a fost, de asemenea, dovedit a fi o sursă excelentă de ameliorare a stresului și oferă oportunități majore de creștere a stimei de sine. Este, de asemenea, utilizat ca terapie în tulburarea deficienței de atenție.

Sănătate îndelungată, viaţă sănătoasă

Interpretarea muzicii la pian oferă o mulțime de beneficii pentru sănătate care vor completa fiecare parte din viața dvs. Și asta fără a lua în considerare rețeaua profund culturală și tradiția istorică la care vă conectaţi în calitate de pianist. Timp de două sute de ani, pianul a reprezentat o bază a casei, reunind familii și prieteni și consolidând comunitățile prin puterea muzicii: cumpăraţi un pian cât mai curând!

Sursă: www.steinway.com

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Doresc să intre în discuție?
Simțiți-vă liber pentru a contribui!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pentru a plasa comentariul este necesar să citiţi și să fiţi de acord cu "Termenii de confidenţialitate"
Prin acest formular vor fi colectate numele, adresa de e-mail și conţinutul mesajului. Pentru mai multe informaţii consultaţi pagina noastră despre Politica de confidenţialitate.