Despre PianoService

Fiecare om are un vis. Visul meu a fost să aduc sunetul muzicii adevărate aproape de dumneavoastră, punându-vă la dispoziție piane de ultimă generație, cât și reparații de calitate. Am pornit la drum încrezător și astăzi ma pot mândri cu ceea ce am realizat. Stocul impresionant de instrumente , precum și clienții noștri ma încurajează să merg mai departe.

Beniamin Diaconu – tehnician, restaurator constructor și acordor piane:

Scurt istoric al activitatii mele ca tehnician de piane.

Anii 1996- 2006 Acordor cu contract de munca permanent al Colegiului de Arta Regina MARIA din Constanta

Anul 1999 am absolvit primul training cu unul dintre specialistii Steinway & Sons la Moscova curs in care am deprins notiunile practice de baza in ce priveste acordajul pianelor, reglajele mecanismelor de piane plus multe informatii si practica ce au pus bazele viitoarei mele ceriere in acest domeniu atat de vast dar in acelas timp atat de interesant.

Intre anii 2002 -2006 am urmat cursurile Universitatii Ovidius din Constanta ( Facultatea de Arte) sectia Pedagogie muzicala + Modulul de pian

Anul 2007 -2012 au urmat multiple specializari in special in Germania perfectionand cu fiecare vizita in fabrici de piane si companii producatoare de componente piane si aici voi enumara cateva din trainingurile absolvite in aceasta perioada.

Cursuri avansate de constructie de mecanisme de piane si pianine in fabrica LOUIS RENNER din Stuttgart sub directa supraveghere a Ing. MATTHIAS STOECKLE.
O alta exeperienta foarte interesanta in materie de constructie de piane am avut-o in fabrica ESTONIA PIANO ( Tallin Estonia)
In 2009 am inceput colaborarea cu celebra firma de accesorii si sisteme de silent pentru piane si pianine si anume firma PIANODISK din USA cu reprezentanta din Germania.

2012 – 2013 – am participat in Marea Britanie ( Bristol) la un training pe ramura cutiilor de rezonanta ale pianelor si pianinelor cu cei mai importanti ingineri in constructiile de piane din Anglia.

2013 2017 colaborare cu firma de accesorii pentru piane DAMPP CHAESER – PIANO FIFE SAVER SISTEM (USA) unde de asemenea am absolvit un training important in ce priveste mentenanta, pastrarea instrumentelor muzicale cu ajutorul ecestor sisteme de protectie impotriva umiditatii excesive sau a uscaciunii excesive. Un sitem de protectie pe care toate fabricile cele mai importante de piane il recomanda ca un bun accesoriu pentru a pastra in cea mai buna stare un pian, o pianina dupa caz.

2012 – prezent colaborez indeaproape cu celebra fabrica de piane C. BECHSTEIN din Germania ca tehnician piane, deasemenea dealer pentru aceste minunate instrumente muzicale unde am absolvit cel mai important si de anvergura training existent in toata aceasta aventura in lumea pianelor in ultima perioada lucrand efectiv in aceasta fabrica de piane in constructia de piane si pianine C.BECHSTEIN. Aici am perfectionat in adevaratul sens al cuvantului meseria de tehnicianpian autorizat si agreat Bechstein.

Întotdeauna am avut o pasiune puternică pentru pian atât ca instrument muzical cât și ca element tehnic care a meritat explorat. Am fost efectiv captivat din copilarie de aceste instrumente si am incercat cu toate resursele de care am dispus de-alungul timpului si cu cu toate capacitatile sa devin din ce in ce mai bun.

Cu o experienta de peste 20 ani cu aproximativ 3500 -4000 acordaje de piane si pianine si peste 30 000 ore de lucru in reparatiile de piane va pot garanta un service de calitate pentru instrumetul pe care il detineti.

Paleta de reparatii pe care vi le pot pune la dispozitie sunt urmatoarele
-Acordaje profesionale de piane si pianine
-Reconstructii ale mecanismelor de pianine si piane
-Schimbari ale anumitor componente de interior ca: ciocanele, cuie de acordaj, corzi, etc
-Restaurari complete de instrumente cu componente originale pentru fiecare brand in parte.
-Reglaje complete ale mecanismelor de piane si pianine
-Intonaje
-Deasemenea ofer transport autorizat, consiliere in vederea alegerii instrumentelor, inchirieri s.a.m.d.

Astăzi cobaborez cu multe instituţii de cultură, şcoli de muzică, teatre, facultăţi de artă din Bucureşti şi din întreaga ţară. Profesia aceasta este o continuă provocare, în fiecare zi, prin prestarea de servicii, noi învățăminte sunt adăugate complexului de cunoștințe, de aceea, cred că într-o zi voi fi cel mai bun.